Diepste punt bouw Columbus bereikt

Op 29 januari 2015 heeft de bouw van Columbus – earth theater op het Museumplein te Kerkrade het diepste punt bereikt. Ter markering van deze mijlpaal hebben gedeputeerde van cultuur van de Provincie Limburg, Ger Koopmans, Hans Gubbels, directeur van het Continium en Eefke Deneer, voorzitter van het Limburgs Jeugdparlement een koffer met toekomstboodschappen van kinderen en jongeren begraven op het diepste punt op de bodem van de bouwkuip van Columbus.

Onder toeziend oog van een vijftigtal genodigden en het bouwplaatspersoneel zijn de drie zo’n 13 meter afgedaald tot op het diepste punt van Columbus. Daar hebben ze de koffer op de bodem van de put achtergelaten en begraven. In de koffer zitten boodschappen, die kinderen en jongeren hebben meegegeven voor de toekomst. De boodschappen gaan over hoe de kinderen denken dat de toekomst eruit zal zien of bevatten een wens of tip voor de toekomstige lezers. Het Limburgs Jeugdparlement van College Den Hulster uit Venlo is aanwezig geweest als vertegenwoordigers van alle jeugd en heeft ook een boodschap voor de toekomst in het koffertje gedaan. Of en wanneer het koffertje ooit gevonden wordt, blijft natuurlijk de grote vraag, waar wij het antwoord waarschijnlijk niet meer op te weten zullen komen.

Bekijk hier de foto’s van de viering.